למרות כל הקשיים, תקופת הקיץ היא אידיאלית להרזיה מפני שהיא נותנת מוטיבציה להתקדם ולהתמיד.
נצלו את הזמן וזכרו: אין כרגע חגים, ורק בעוד חודשיים יגיעו החגים הבאים. יש יופי של זמן לתפוס את עצמנו ולרדת במרץ רב, וכך להגיע לראש השנה עם תחושה נפלאה שעשינו משהו טוב עבור עצמנו השנה.
סלט ניסואז או סלט טונה
החומרים:
2 מיני חסות חתוכות לרצועות, עגבניות, מלפפונים, שעועית ירוקה מבושלת, צנונית, בצל ירוק, 1 תפו"א קטן מבושל ופרוס (לא חובה), חצי ביצה קשה פרוסה, 30 גר' טונה במים (רבע קופסה).
אופן ההכנה:
מערבבים ומוסיפים רוטב המורכב מכפית שמן זית, מיץ לימון, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
* ניתן להוסיף ירקות כיד הדמיון הטובה.
סלט צבעוני – ללא קלוריות
(רק השמן שווה ל-3 מנות שומן.)
החומרים:
חבילת נבטים עבים, 3 פלפלים בצבעים שונים, 3 גבעולי בצל ירוק, כף שמן זית, מלח, מיץ לימון, ממתיק מלאכותי לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מערבבים הכול טוב ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
מעדן פלפלים – ללא קלוריות
(רק השמן שווה ל-3 מנות שומן.)
החומרים:
4פלפלים חתוכים לרצועות, כף שמן, 1 שן שום כתושה, מלח, פלפל ולימון לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום הכתוש. מוסיפים את רצועות הפלפלים, מתבלים ומשחימים מעט תוך כדי בחישה. מכסים ומאדים על להבה נמוכה במשך כ-15 דקות, או עד שהפלפלים מתרככים.
טעים מאוד גם כסלט קר.
אפשר גם בתנור: מכניסים את הפלפלים לתנור ואופים עד לריכוך. כשמתקרר – חותכים לרצועות ומתבלים.
סלט עוף קר – ארוחת צהריים משביעה וקלה להכנה, ומאוד כיפית לקיץ
(מנת חלבון עיקרית + 2 מנות שומן = 290 קל'.)
החומרים:
120 גר' חזה עוף מבושל (ניתן להשתמש ברצועות חזה עוף של קנוי מוכן).
לסלט: 3 כוסות חסה קצוצה, 1 כוס עלי בייבי, 5 פטריות טריות, 2 צנוניות קצוצות, 10 עגבניות שרי, וכל ירק שאוהבים ויש בבית.
לרוטב: 2 כפיות שמן זית, שן שום כתושה, מלח ופלפל לפי הטעם, כפית חרדל, כפית חומץ בלסמי / חומץ רגיל / לימון, כפית סוכר וכף מים. (אפשר להשתמש גם ברוטב הוויניגרט שמופיע בהמשך.)
גרסה פרווה: ניתן לגוון ולהוסיף רצועות חזה עוף של טבעול או טונה במקום העוף.
רוטב חרדל וחומץ – ויניגרט (סך הכול 160 קל')
החומרים:
1 כפית חרדל, 4 כפות חומץ בן יין לבן/אדום, 2 כפיות דבש, 2 כפיות שמן זית, פלפל ומלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים.
שינויים אפשריים:
* להוריד את הדבש.
* לשים מיונית דלת קלוריות במקום השמן.
* לשים לימון במקום החומץ.
שקשוקה כיפית:
(שתי מנות, כל מנה 100 קל'.)
החומרים:
2 פלפלים, 1 קישוא, 1 עגבנייה, חופן פטריות טריות (לא חובה), 2 כפות רסק עגבניות, 1 כפית אבקת מרק, 2 שיני שום כתושות, 2 ביצים, כפית שמן.
אופן ההכנה:
חותכים את הפלפלים, הקישוא והעגבניות לרצועות או קוביות ומטגנים במעט שמן או בתרסיס שמן.
מוסיפים את שאר החומרים ומאדים הכול על אש קטנה במשך 15 דקות.
כשהירקות מתרככים, שוברים מעליהם שתי ביצים.
מרק גספצ'ו
בימים חמים, אין כמו מרק עגבניות קר כדי לרענן את כולם. המרק מכיל כמות מכובדת של ויטמין C שמחזק את המערכת החיסונית.
החומרים:
5 עגבניות רכות ובשלות, כוס מים קרים, 4 גבעולי כוסברה טרייה, שן שום, 1 כפית מלח, 1 כפית שמן זית לכל סועד, חצי פלפל צ'ילי לטעם פיקנטי.
אופן ההכנה:
מכניסים את העגבניות למעבד מזון/בלנדר ומוסיפים מים, כוסברה, שום, פלפל ומלח. טוחנים עד לקבלת מיץ עגבניות במרקם חלק ואחיד. מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים כפית שמן זית.
בעזרת ה' ממתין לכם קיץ בריא ומלא הצלחות!