מתכונים חגיגיים לחגים ושבתות – חלק א'

דג סלמון שלם חגיגי מאוד
מנה זו טעימה חמה או קרה. כל פרוסת סלמון בינונית = מנת חלבון עיקרית.
החומרים: 1 דג סלמון פילה שלם, 2 כפות שמן זית, 4 שיני שום כתושות, 1 כוס יין לבן יבש, פלפל שחור או לבן, מלח, גרידה מחצי תפוז או לימון.
לרוטב: 3 כפות מיונז דל קלוריות, כף חרדל משובח, שן שום כתושה, מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל.
אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל החומרים ומורחים את הדגים בתערובת. אפשר להוסיף 2 כפות של עשבי תיבול קצוצים: שמיר, בזיליקום או פטרוזיליה. מניחים בתבנית ומוסיפים את היין.
מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 190 מעלות במשך 10-15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים לעוד 5 דקות, עד להזהבה קלה. הדגים מוכנים כשהבשר מוצק.
מערבבים את כל חומרי התיבול, טועמים ומתקנים. מגישים את הדג חם עם הרוטב לצידו.

אנטי פסטי
(כל המתכון 240 קלוריות [2 כפות שמן]. הירקות חופשי.)
החומרים: 1 חציל קטן, חצי ראש כרובית, 1 ראש שום, 1 בטטה, 2 קישואים, 12 גזרים, שומר, חתיכות כרוב גדולות, 1 פלפל אדום ו-1 פלפל צהוב חתוכים לרצועות. 2 כפות שמן זית, מלח גס, פלפל שחור.
אופן ההכנה: חותכים את החציל והקישואים לפרוסות בעובי 3 ס"מ – עדיף אלכסון. חותכים את הבטטה לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מחלקים את הכרובית לפרחים. חותכים את השום לחצי.
מצפים תבנית גדולה בנייר אפייה ומרססים במעט שמן. מפזרים את הירקות בתבנית, ואת השמן הנותר מורחים עליהם. מפזרים מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם. מכניסים את התבנית למשך שעה בחום של 200 מעלות.

עוף צלוי בעשבי תיבול ולימון
החומרים: 10 כרעי עוף ללא העור והשומן, 1 צרור טימין, 1 צרור רוזמרין, 3 לימונים צהובים, 2 כפות שמן, מלח ופלפל שחור, שני שליש כוס יין לבן (למשל ריזלינג).
אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מחלקים את העוף לשוק ולירך. שוטפים את הטימין והרוזמרין, וקוצצים לחתיכות באורך של כ-5 ס"מ. פורסים את הלימונים לפרוסות.
דוחפים ברווחים גבעולי טימין ורוזמרין ופרוסות לימון. מסדרים בתבנית תנור, יוצקים מלמעלה את השמן, ומסדרים את פרוסות הלימון הנותרות על חלקי העוף. זורים מלח ופלפל על חלקי העוף ויוצקים מעל את היין.
צולים למשך 10 דקות, עד שחלקי העוף מזהיבים והיין מתאדה. מכסים בנייר כסף, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) וצולים למשך כחצי שעה-שעה נוספת, עד שהעוף רך (כאשר נועצים בו מזלג – הנוזלים הניגרים ממנו שקופים ולא ורודים). מסירים את נייר הכסף וצולים למשך כ-5 דקות נוספות, עד שהעוף צלוי מאוד, ומגישים.

פשטידת כרוב פרווה
(כל הפשטידה 270 קלוריות.)
החומרים: 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות או לרצועות דקות, כף שמן, כרוב בינוני חתוך לרצועות לא עבות, 2 קישואים או קופסת פטריות (לא חובה), 2-3 ביצים, 2 כפות קמח, מלח ופלפל לפי הטעם, כף אבקת מרק בצל או פטריות.
אופן ההכנה: מאדים את הבצל עם השמן עד להשחמה. מוסיפים את הכרוב ומאדים היטב עד לריכוך. מוסיפים את הקישואים או הפטריות. מתבלים במלח ופלפל.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הקמח ואבקת המרק, ומוסיפים את תערובת הירקות.
אופים בחום בינוני עד שמשחים.
הערה: ניתן להעשיר את הפשטידה על ידי הוספת חצי כוס חלב סויה או שמנת 5% פרווה (תוספת של 35 קלוריות).

שנה טובה מלאת מתכונים טובים, בריאים ודלים!

ליצירת קשר:

אם יש לך שאלות, לבטים, בעיות או שאת זקוקה לעידוד,
מלאי את הפרטים ואשוב אלייך בהקדם.