דג סלמון בעשבי תיבול
החומרים: 1 דג סלמון פילה, עירית טרייה, רוזמרין טרי, שמן זית, שום כתוש, פלפל שחור או לבן.
אופן ההכנה: שוטפים את הדג היטב ומנקים את הקשקשים (לא מורידים את העור). משרים בלימון ובמלח למשך כחצי שעה, ושוטפים.
קוצצים עירית ורוזמרין, מערבבים עם שאר החומרים, ומורחים על הדג בחלק הכתום בלבד. עוטפים את הדג כולו בנייר כסף (לסגור לגמרי), ומחוררים את הנייר מעט בעזרת מזלג כדי לאפשר את הוצאת האדים. מניחים בתבנית פיירקס ואופים למשך כ-40 דקות.
עוף בתפוחים
(6 מנות – כל מנה מכילה מנת חלבון גדולה + מנת פרי.)
החומרים: חבילת בצל ירוק, 4 תפוחי עץ גרנד, 1/3 כוס רכז תפוחים, פלפל שחור, 1 כף אבקת מרק, 1/4 כוס מים, 6 חתיכות של ירכי עוף.
אופן ההכנה: חותכים את הבצל לחתיכות באורך של 3 ס"מ ומניחים בסיר שטוח. מקלפים את התפוחים, פורסים לפרוסות ומניחים מחצית מהכמות מעל הבצל. מסדרים מעל את חתיכות העוף, ומעליהן את יתרת התפוחים. מוסיפים את הרכז, התבלינים והמים, ומבשלים עד שהעוף מתרכך ועד לקבלת רוטב סמיך.
פשטידת קישואים
(כל הפשטידה 350 קלוריות.)
החומרים: 1 ק"ג קישואים, 2 קופסאות פטריות משומרות, 2 בצלים, 3 ביצים, 3-4 כפות קמח, אבקת מרק, פלפל שחור.
אופן ההכנה: מגרדים את הקישואים בפומפייה גסה, סוחטים ומסננים. מגרדים את הבצל ומוסיפים לקישואים עם שאר החומרים. אופים בתנור עד להקרשת הפשטידה.
הערה: בארוחה חלבית ניתן להוסיף מעל הפשטידה מעט גבינה צהובה לייט.
סלט סלק חי – מאוד טעים!
החומרים: סלק חי מגורד בפומפייה גסה או בקולפן גפרורים. 2 תפוחי עץ מגורדים בפומפייה גסה או בקולפן גפרורים. מיץ לימון, מלח, פלפל.
אופן ההכנה: מערבבים את הכול ומתבלים.
גלידת סורבה מנגו/תפוזים/לימון של אסתר – טעימה מאוד!
(כל הגלידה 450 קלוריות.)
החומרים: 4 חלבונים, חצי קופסת ריץ', 2 כפות פריגת קפוא בטעם שאוהבים (מנגו, פירות יער ועוד…)
אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים בקערה. בקערה נפרדת מקציפים את הריץ', ומוסיפים לתוכה את הפריגת הקפוא תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף יציב. מבליעים את התערובת עם קציפת החלבונים. משטחים בתבנית חד פעמית או בתבנית סיליקון, ומכניסים למקפיא למשך יממה.
מגישים בצלחת יפה ומקשטים מסביב בפירות חתוכים.
המון הצלחה!
מיכל