מתכונים טעימים ליום-יום ולשבת

פשטידת ירקות
(להכנה בתבנית ענקית או בארבע תבניות קטנות. כל תבנית קטנה – 100 קלוריות.)
החומרים:
קילו ירקות: דלעת, קישואים, בצל, פלפלים, כרובית מבושלת, פטריות.
לבלילה: 4 ביצים + 4 חלבונים, 4 כפות קמח, 4 כפות מיונז דל קלוריות, 4 כפיות אבקת מרק בטעם עוף או בצל ללא מונוסודיום.
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לפרוסות דקות, אפשר במג'ימיקס.
מערבבים את תערובת הביצים היטב במג'ימיקס או במערבל, ומוסיפים את הירקות.
אופים בחום בינוני. (ניתן לאפות בתבנית גדולה או בארבע תבניות קטנות.)
הערות:
– לא להיבהל אם נראה שאין מספיק נוזלים בתערובת; הירקות יפרישו נוזלים במשך האפייה.
– הפשטידות ניתנות להקפאה.

מרק פטריות
החומרים: 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות, 4 קישואים חתוכים לקוביות, 2 קופסאות פטריות טריות או משומרות (הטריות טעימות יותר בתבשיל הזה), 1-2 כפות אבקת מרק פטריות, קצת פלפל.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בכף שמן ומוסיפים את שאר הירקות לטיגון.
מכניסים את כל הירקות לסיר ומכסים אותם במים עד לגובה הירקות.
מבשלים עד שהירקות רכים.
טוחנים בבלנדר יד, ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

תבשיל כרוב
(כל המתכון חופשי.)
החומרים: 1 כרוב ירוק, 7 עגבניות, שום טרי, אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם, 10 טיפות ממתיק נוזלי או באבקה המתאימה לבישול.
אופן ההכנה: מאדים את הכרוב עם חצי כוס מים וחצי כפית מלח להורדת נפח הכרוב.
מוסיפים את העגבניות החתוכות, את טיפות הממתיק ואת התבלינים, ומכסים עם מכסה.
מבשלים למשך כ-45 דקות.
הערה: ניתן לשלב מתכון זה באופן חופשי כתחליף של ירקות.

סלט נפלא
החומרים:
הירקות: חצי חסה חתוכה לרצועות, רבע כרוב לבן או סגול חתוך לרצועות, 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים, 10 עגבניות שרי.
הרוטב: כף מיונז לייט, כפית חרדל, כף רוטב סויה, טיפה אבקת שום, 2 כפות מים.
אופן ההכנה: מכניסים הכול לצנצנת סגורה ומערבבים היטב.
ניתן לפזר מעל הסלט: 2 כפות חמוציות, קצת שומשום, ושקדים מאורכים קלויים ללא שמן.

קינוח – מוס תותים
(10 מנות, כל המוס 280 קלוריות.)
החומרים: 300 גרם תותים טחונים, 1 חלבון, 2-3 כפות סוכר.
אופן ההכנה: מקציפים הכול ביחד במשך עשר דקות, עד לקבלת מרקם אוורירי.
מקפיאים למשך כמה שעות.
הערה חשובה: לקבלת מרקם אוורירי, מומלץ להוציא מן המקפיא ולהקציף שוב, ואז שוב להקפיא.

ליצירת קשר:

אם יש לך שאלות, לבטים, בעיות או שאת זקוקה לעידוד,
מלאי את הפרטים ואשוב אלייך בהקדם.