מתכונים ירוקים להרזיה מוצלחת

חזה עוף בברוקולי ופטריות
החומרים:
250 גרם חזה עוף ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות קטנות.
2 כוסות ברוקולי מחולק לתפרחות, 2 כוסות פטריות שמפיניון קצוצות גס.
1 כף שמן קנולה, 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ, 2 כפיות אבקת שום, 2 כפות רוטב סויה.
אופן ההכנה:
מחממים ווק על אש גדולה ויוצקים פנימה את השמן. כשהשמן מתחיל להעלות עשן לבן, מוסיפים את הירקות ומקפיצים למשך 2-3 דקות.
מוסיפים לווק את העוף, וממשיכים להקפיץ עד שהעוף מלבין. מוסיפים את יתר החומרים ומקפיצים למשך 2 דקות נוספות. מגישים מיד.

מרק כרוב
(כל המרק – 200 קלוריות. השמן – 120.)
הכרוב עשיר בשלל ויטמינים, כגון: ברזל, אשלגן, סידן, ויטמינים A, C, K, ו-B, בטא קרוטן, וסיבים תזונתיים. מכיל חומרים המאטים תהליכי הזדקנות ותורמים למניעת סרטן, וכמובן דל מאוד בקלוריות.
החומרים:
ראש כרוב קצוץ (אפשר במעבד מזון), כף שמן, 1 בצל, כף אבקת מרק בטעם בצל ללא מונוסודיום (לא חובה), 2 כפות קמח, קצת פלפל.
אופן ההכנה:
מחממים כף שמן, קוצצים את הבצל ומזהיבים אותו. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רביכה.
ממלאים סיר במים רותחים (שהורתחו בקומקום חשמלי), מוסיפים את הכרוב הקצוץ, ומבשלים עד לריכוך.
מוסיפים אבקת מרק לפי הטעם ומתקנים תיבול.
אפשר להוסיף רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות, לפי הטעם.

סלט קישואים בטעם כבד – אסתי מקריית ספר
החומרים:
3 קישואים מקולפים ופרוסים, 2 בצלים גדולים, כף שמן, ביצה קשה, 3 שיני שום.
אופן ההכנה:
מאדים את הבצלים עם השמן (ראו הערה בתחתית המתכון).
אופים את הקישואים בתנור (אפשר לאפות עם החצילים).
טוחנים בבלנדר את כל החומרים, יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם.
הערה:
ניתן לטגן 8 בצלים מראש עם כף שמן ולהשתמש לעוד תבשילים, כגון הפשטידה הבאה.

פשטידת ירקות
(כל הפשטידה חופשי.)
החומרים:
5-6 בצלים, קופסת פטריות, 3 גזרים, 2 קישואים (לא חובה).
2 כפות קמח, ביצה אחת, כף אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
מאדים את הבצלים, ומוסיפים להם את הפטריות.
מגרדים בפומפייה גסה את הגזרים (ואת הקישואים, אם רוצים), ומערבבים הכל יחד.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
אופים כשעה, עד שהפשטידה מוכנה.

ירקות קלויים – אנטי פסטי
(כל המתכון – 2 מנות שומן.)
החומרים:
1 חציל בינוני פרוס לפרוסות או לסירות לאורך, 1 קישוא פרוס, 6-8 פטריות טריות, 1 בצל סגול, 1 גזר חתוך לפרוסות דקות, 6-8 עגבניות שרי, ראש שום חצוי לאורכו, פרחים מחצי כרובית.
2 כפיות שמן זית, מלח ופלפל, מיץ מלימון טרי, 8-10 ענפי טימין טריים, 2-3 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה:
מניחים את הירקות בתבנית אפייה משומנת ומסדרים בקבוצות.
מתבלים את הירקות במיץ לימון ומפזרים עליהם את השום הכתוש, המלח והפלפל. מעל הכל – שמים את ענפי הטימין.
אופים בתנור בחום בינוני למשך כ-20 דקות.

מרק עוף וירקות טעים וקל להכנה
החומרים:
רבע עוף (בלי העור), 2 גזרים, 2 קישואים, ראש סלרי, ראש פטרוזיליה, 2 בצלים, מלח.
אופן ההכנה:
מבשלים את העוף עם מלח למשך חצי שעה.
בינתיים מרסקים את הירקות בפומפייה גסה.
מוסיפים למרק ומבשלים למשך 20 דקות.

ליצירת קשר:

אם יש לך שאלות, לבטים, בעיות או שאת זקוקה לעידוד,
מלאי את הפרטים ואשוב אלייך בהקדם.