מתכונים לחופשת בין הזמנים

מעדנים כיפיים טעימים שגם ילדים אוהבים…

 

מאפינס ברוקולי/ כרובית של תמי פיליפ – 15 יחידות, כל אחד 40 קלוריות
החומרים: חבילת ברוקולי,2 ביצים, גביע קוטג', חצי כוס קמח, מלח, פלפל, 2 עלי בצל ירוק קצוץ,
למלית: 100 גרם גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות – קובייה לכל פשטידה.
אופן ההכנה: מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים עד לריכוך או במיקרו גל. מסננים ומקררים,
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד.
מרססים תבניות שקעים ויוצקים לתוכן את המלית.
משקיעים במרכז כל אחד קובית גבינה. אופים בחום בינוני עד להשחמה.

פשטידת כרוב פרווה מוצלחת (כל הפשטידה 740 קל')
החומרים: כרוב בינוני חתוך לרצועות, בצל גדול חתוך לפרוסות, 2 ביצים שלמות+ 3 חלבונים
גביע לבן, 4 כפות מיונז 5% שומן, 4 כפות קמח תופח, מלח, פלפל שחור.
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים.
מעבירים לתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך 30-40 דקות.

בצק לפיצה עם גבינה – יוצא ממש מוצלח ובריא יותר- כל הבצק:1750 קלוריות
החומרים: 3 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה,2 כפות שמן, 250 גרם גבינה לבנה, רבע כוס מים חמים,
חצי כפית מלח.
אופן ההכנה: להכניס הכל למיקסר חשמלי ולהפעיל ל 3-5 דקות. אם נדבק קצת בידיים להוסיף קצת קמח.
לרדד ולהוסיף רוטב עגבניות ומלא ירקות.

פשטידת פצפוצי אורז/ טונה- 8 מנות-כל הפשטידה 1200 קלוריות. כל מנה 1 פחמימה + 1 חלבון קטן
נהדרת לארוחת ערב בתוספת סלט ירקות טרי גדול, ילדים "מתים" עליה…
החומרים : 3 כוסות פצפוצי אורז, 3 ביצים, 2 קופסאות קוט'ג 3% או שתי קופסאות טונה במים.
2 כפות חמאה1, שקית מרק 10 בצל או כף אבקת מרק בצל, קורט מלח, קורט פלפל, כפית אבקת אפיה.
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה,
אופים בתבנית משומנת בתרסיס שמן, ב-180 מעלות, 20 דקות בתנור שחומם מראש.

לבקשת הקהל… רוטב פסטו של אסתר –כל הרוטב 9 מנות שומן
החומרים : 3 חבילות בזיליקום (רק עלים וגבעולים עדינים)
1 לימון קלוף חתוך לקוביות, חצי ראש שום, 2 כפות טחינה גולמית, כף שמן זית, פלפל שחור, מלח.
אופן ההכנה :לטחון הכל יחד ולחלק למנות- נשמר יפה בהקפאה.

בלינצ'ס גבינה (480 קל' לכל המתכון)
החומרים: 4 עלי פילו משומנים בתרסיס שמן.
למלית: 4 כפות גדושות גבינה 5% שומן (סימפוניה), 1 כף יוגורט אחד וחצי אחוזי שומן,
2 כפיות צימוקים, 3/4 כוס תפוחים קצוצים לחתיכות קטנות, תרסיס שמן, ממתיק השווה לכף סוכר, מעט תמצית רום
אופן ההכנה: מטגנים את התפוחים בתרסיס שמן ומועכים אותם.
מוסיפים ממתיק ורום ומבשלים 3 דקות. ממלאים את עלי הפילו במלית הגבינה.
אופים 10 דקות בחום בינוני. שופכים מעל את רוטב התפוחים.

עוגת הגבינה של יהודית – טעימה מאד
כל העוגה 1500 קלוריות, 20 פרוסות, כל פרוסה= 75קלוריות.
החומרים: 2 קופסאות גבינה % 5 שומן, 1 קופסת גבינה % 1/2 שומן, 1 יוגורט או לבן או שמנת 9%
6 חלבונים +3 חלמונים (הצהוב), 4 כפות קורנפלור, חצי חבילת אינסטנט פודינג
חצי כוס סוכר או תחליף סוכר, קליפת לימון
אופן ההכנה: להקציף את החלבונים עם הסוכר. לערבב את יתר החומרים בנפרד.
לאחד את שתי התערובות. לאפות החום בינוני 40 דק' או עד שמשחים.

עוגת גבינה בטעם קפה – כל המתכון 900 קל'

*מעדן קל להכנה , טעים. מתאים לשבת
1 ק"ג  גבינה לבנה 3%  שומן
1 שלי או לבן
25-40 טיפות ממתיק מלאכותי("דיאט- טיפ")
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית נס קפה
1 שקית ג'לטין, 1/3 כוס מים רותחים.
 אופן ההכנה: ממיסים את הג'לטין עם המים החמים. מערבבים את הגבינה עם ה'שלי', הוניל, הנס קפה והממתיק המלאכותי.
מוסיפים את הג'לטין לגבינה ומערבבים היטב.

בתאבון ובהצלחה!

אם יש לכם שאלות, לבטים, בעיות או שאתם זקוקים לעידוד מלאו את הפרטים ואשוב אליכם בהקדם.

מיכל פתל:

משרד: