סלטים לשישי שבת

כדי לשרוד את השבת כדאי להכין המון סלטים חיים.

הם ממלאים, משביעים, עשירים בסיבים ועם מעט קלוריות.

הבאנו לכם מבחר כיפי של מלא סלטים להנאתכם!

 

סלט חסה/ ירקות

חסה, עגבניות שרי, פטריות טריות, עלי בייבי, מעט שמן זית, מלח, פלפל, לימון. ניתן להוסיף קוביות קולורבי, שומר צנוניות לפי הכיף.

 

סלט שומר

שומר חתוך לרצועות, הרבה לימון, מלח ומעט שמן זית.

 

סלט כרוב בלימון

כרוב חתוך לרצועות, הרבה לימון, מלח ומעט שמן זית.

טיפ לשבח את טעם הסלט:

עדיף לעסות בידיים על מנת שכל התבלינים יספגו היטב.

 

סלט כרוב עם שמיר:

להוסיף לכרוב( מתכון קודם) שמיר קצוץ..- טעים .

 

סלט כרוב עם סלרי: להוסיף לכרוב כמה גבעולי סלרי קצוצים דק.

 

סלט כרוב עם גזר:

להוסיף לכרוב גזרים מגורדים. לתבל שמן, לימון, שום, מלח, פלפל. ניתן לתבל סלט זה עם מיונז לייט.

 

סלט כרוב בטעם סויה- מתקתק וטעים.

להוסיף לכרוב בינוני חתוך לרצועות דקות: 2-3 כפות חומץ רגיל, כף שמו רגיל, 2-3 שקיות ממתיק (לפי הטעם),2-3 כפות סויה.

לערבב היטב בסמוך לארוחה. ניתן להוסיף 2 כפות גרעיני חמנייה או 2 כפות גפרורי שקדים קלויים.

 

סלט סלק: לבשל את הסלק עד שיתרכך, לחתוך לקוביות, להוסיף חומץ או לימון, מעט שמן זית, מלח ופלפל. אפשר להוסיף עלים…

 

סלט גזר מתוק- טעים, מרווה, משביע ודל קלוריות.

גזרים מגורדים, כשליש כוס מיץ תפוזים דיאט (כמו תפוזינה דיאט, למשל), לגרד 3- 2 גזרים, להוסיף 2 כפות צימוקים/חמוציות או 2 עיגולי אננס חתוכים לקוביות.

כל הסלט הוא מנת פרי אחת. טעים גם בלי הפרי.

 

סלט חמוצים- חופשי, נשמר זמן רב במקרר

לחתוך לגפרורים או לפרוסות קולורבי אחד גדול, שומר, 2 גזרים לגפרורים או לעיגולים, פלפל אדום/ צהוב או שניהם לרצועות .

התיבול: עד כף שמן זית או רגיל, מיץ מלימון שלם, קצת חומץ אם אוהבים, מלח ופלפל. לערבב טוב.

 

סלט סלרי: טעים… מתחסל בצ'יק…

חצי חבילת סלרי, כל החלקים חתוכים דק, עגבניות שרי חתוכות לשניים או לארבע לפי הגודל, פטריות טריות, וכף גפרורי שקדים.

התיבול: קצת שמן זית או רגיל.. תלוי בטעם, מיץ לימון, מלח פלפל.

 

סלט מטבוחה

1 בצל גדול, 4-5 עגבניות, 3 שיני שום, רסק עגבניות,2 פלפל אדום/ירוק,מלח,

אופן ההכנה: מזהיבים את הבצל בתוספת כף שמן מוסיפים פרוסות שום וחתיכות עגבנייה קלופה ורצועות/קוביות פלפל. מאדים במשך 40 דקות עד שכל המים מתאדים .מוסיפים מלח, פלפל או פלפל חריף לפי הטעם.

ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא.

 

אם יש לכם שאלות, לבטים, בעיות או שאתם זקוקים לעידוד מלאו את הפרטים ואשוב אליכם בהקדם.

מיכל פתל:

משרד: